Д-р Иван Янев, председател на федерация Спорт за хора със зрителни

...
Д-р Иван Янев, председател на федерация Спорт за хора със зрителни
Коментари Харесай

Плацебо живот

Д-р Иван Янев, председател на федерация " Спорт за хора със зрителни увреждания "

Няма по какъв начин да не сте чували за плацебо резултат. Най-често се употребява при здравеопазващи операции, в които се разчита на доверието на пациента. Тоест, значимото е той, пациентът, да повярва, че лекуването, което му се ползва е съответно, нищо, че това не е по този начин. И по този метод на психическа основа от време на време има усъвършенстване, тъй като вярата е от водещо значение при възобновяване на всеки болен човек. Иначе плацебо значи лъжовен, симулиращ, утопичен. Ето за какво и актуалната публикация взех решение да я наричам таман по този начин.

Надали ще ми зададете въпроса за какво, само че все пак, ще кажа, че животът, който водим тук, в нашата другояче прелестна татковина, е плацебо или псевдо, което и да си изберете, няма да сбъркате. И едва ли някой ще тръгне да ме опровергава, в случай че тази публикация не бъде прочетена от някой, който се употребява от богатствата (разбирай парите) на сегашната върхушка.

Върхушка, сътворена в преобладаващата си част от бездарници и примитиви. И това не го пиша под страст, да не си помислите, че съм разчувствуван или сърдит. Не, това е допустимо най-спокойната констатация, въз основа на последното управническо десетилетие у нас.

Говори се, че Калигула (12-41), управлявал през първия век от нашата епоха, е желал, а съгласно някои, е съумял да направи обичания си кон Инцитат сенатор. Дали Инцитат е станал сенатор или си е останал единствено претендент, това надали има кой знае какво значение, също така, че разюзданият Калигула е вярвал, че стои над всичко и над всички. Също е считал, че сенаторите не са почтени нито за неговото почитание, нито за това, че са способни да ръководят античния град. Но да оставим сенатор Инцитат там, преди две хиляди години и да пуснем от него един паралел, който да ни води в родния парламент. Сегашните депутати също не се радват на уважението на най-силния човек, именуван от някои падишах. Дори той им подрежда какво да създадат, а не върви в Народното събрание, тъй като не могъл да си губи времето там. Примерите са многочислени, само че има задоволително следовници на Бойко Борисов, с цел да си изгубвам ненужно и аз времето, да разказвам неговите управнически " нововъведения ". И въпреки всичко, Калигула дали е съумял да направи сенатор благородното животно, мненията са спорни, само че факт е, че Бойко съумя да направи депутати, не коне, а говеда. Говеда, които разсъждават точно като такива и вършат пакост след пакост, тъй като да не забравяме, че законите се одобряват точно там, в българския парламент. Горкият Калигула, за един кон го разнасят две хиляди години, а не знам нашият владетел какъв брой би следвало да му се отдели историческо място, по тази причина, че вкарва в Народното събрание екземпляри, които прекомерно малко имат общо с интелигентността и индивидите.

И да не кажете, че съм необоснован, ще приведа следния образец. В българския парламент се прокара закон за така наречен гражданска конфискация. Да, знам, че звучи неуместно и напряко идиотски, само че това е ситуацията, съдът може да те оправдае и да постанови, че имуществото си е твое, само че страната по-късно идва и хоп, завзема каквото си хареса от твоето имане, нищо, че може да е едно тъпо апартаментче или хотели, дай Боже всеки му! Имам поради хотел за всеки от Вас, а не да Ви го вземе оная комисия, която сякаш се бори срещу корупцията и впрочем нелепости. А различен закон, който също беше прокаран от болшинството, дава право на управляващите да задържат всеки жител и 48 часа да не уведомяват никой, че са го задържали. Децата са на промоция. За тях този период е 24 часа. Нали си представяте, в случай че детето ви е прибрано от полицията, а вие не знаете, какъв стрес ще преживеете за тези 24 часа. Стрес, който може да ви донесе един куп заболявания, само че какво от това. С колкото и адвокати да приказвах за тези два закона, всички са на мнение, че това е неуместно, това е срещу всяка юридическа логичност. А някои, дефинират това законодателство като фашистко. И като имаме поради някои от ръководещите, като че ли думата " фашистко " си е напълно на място.

Та като поменах Калигула и като по този начин ми потегли мисълта, ще се наложи да разровя още по-назад в Рим и да Ви кажа, че нашите ръководещи са последователи и на още един римлянин - Сула (138-78 пр.н.е.). Сула, който не се е церемонил нито с враговете си, нито с приятелите си, който е пролял безброй литри човешка кръв, който е завзел безброй парцели без съд и присъда, с помощта на проскрипциите - описи на римляни, чиито парцели биват отнемани, а техните притежатели убивани и убийците получавали част от плячката. Сега също сме очевидци на проскрипции, само че те не се обнародват, с цел да ги види целият народ, а някъде скрито се разискват и се вземат решенията за лишаване на бизнеси. За образец незабавно показвам Миню Стайков - притежателят на " Винпром Карнобат ". Разбира се, че това е проскрипция от най-сулска проба. Първо се унищожава един необикновено сполучлив бизнес, а след това този бизнес ще бъде даден в " наши ръце ". Но там работят най-обикновени хора, които всеки месец получават своите заплати, с които отглеждат своите фамилии, единствено че това, кой го интересува? И винпромът беше ударен тъкмо, когато се приготвя новото произвеждане, а новата годишна продукция с грозде, нямаше кой да я обработи, тъй като заводът беше затворен за известно време, а камионите, цялостни с грозде чакаха дни наред. Толкова за обективното следствие и битката с корупцията.

Друга проскрипция, която се прави е отнемането на хотелския бизнес, може би на най-големите хотелиери у нас - сем. Ветко и Маринела Арабаджиеви. Но или те постъпиха по-умно, или имаха шанс, това не знам. Но за разлика от Миню Стайков, който и досега търка нара в килията, сем. Арабаджиеви, които не бяха в България, когато бяха атакувани хотелите " Маринела " в София и " Марица " в Пловдив. След това съумяха да се укрият, тъй като явно е, че знаят с какво си имат работа и, че нямат късмет за почтено следствие. Спомням си по какъв начин един прокурор, на който бяха лепнали прозвището " познавач ", обясняваше разпалено, че в хотел " Маринела " били разкрили доста милиони кеш, както и лъскави возила за не знам си какъв брой милиона. И това трябваше да звучи ужасно, това трябваше незабавно в съзнанието на целокупния ни народ, да е събитие за закононарушение от най-висша степен.

Докато го слушах този " познавач ", се сетих за резултата " Дънинг-Крюгер " - при него тези, които са на ниско равнище и неспособни, считат, че са извънредно начетени и способни. И наобратно - тези, които са готови, имат занижена себеоценка. Този " познавач ", христоматиен образец за резултата, на никое място в своята логорея не сподели по кой член е закононарушение да имаш първокласни коли за милиони левове и да имаш милиони кеш, откакто си богат човек. Той гордо разгласи, че те, колите и парите се изземат, без да има за него значение, че съдът не е постановил сходно нещо. Но на кого му пука, че съдът не е отсъдил, в случай че потрябва, евентуално ще отсъди. Дано да не съм прав! Имам поради, да не съм прав, че съдът отсъжда по този начин, както му се подреди. Факт е, че 21-годишният наследник на сем. Арабаджиеви Вълчо, който си е бил пристигнал за малко у нас и досега се намира в килията и е държан като пленник, т.е. посредством него се изнудват майка му и татко му. Мафиотски похвати, само че на държавно равнище.

А другояче, всеки, който е престъпил законите, би трябвало да носи своята отговорност, по това няма спор. Но тук виждаме, че дали си отговорен или не, няма значение, биваш изтипосан на обществения дирек на позора, а някои медии, явно по подадени насоки, стартират да бълват против съответните персони тиня и нечистотия.

И по този начин, след това за какво умните, интелигентните и можещите бягат. Бягат, тъй като нямат вяра, че ще се спре потъването, а да не приказваме за оправяне. Не желаят да пилеят живота си, както и този на децата си за сходна идея, която съгласно тях е пердута. Това е тъпо, доста е тъпо, тъй като страната ни по този метод от ден на ден бива обрамчена от туморните метастази. Все повече, мафия и страна стартират да се синонимизират. Апропо, единствено да кажа, че по моя информация, която инцидентно дочух, в хотелите на сем. Арабаджиеви работят пет хиляди души. Представяте ли си какъв брой хора си вадят хляба там, а с каква лека ръка държавни институции унищожават един меко казано съумял бизнес. И да не забравяме, че по време на европредседателството ни, хотел " Маринела " се пръскаше по шевовете и едвам успяваше да поеме всички събития и посетители. Хотел " Маринела " беше главният хотел на България за председателството. И какво стана два месеца по-късно, което не се е знаело преди този момент? Риторичен въпрос. Преди време написах в персоналния си фб-профил, че се надявам хотел " Маринела " да продължи да се споделя точно по този начин, а не да вземем за пример да бъде прекръстен на " Делян ".

Продължава на стр. 2

Страница на публикацията: 0102
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР